Danışmanı Musk'ı uyardı, 'Gazze'yi yakalım' diyen vekilden koşarak uzaklaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

7 Ekim'den bu yana İsrail'e yönelik eleştirel bir dil kullanan ABD'li milyarder Elon Musk, dün İsrail'e ziyarette bulundu. Musk'ın açıklamaları dikkat çekerken, İsrailli bir vekilin milyarder iş adamı ile fotoğraf çektirmek istediği anlarda yaşananlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden savaşta ateşkes süreci Cuma günü başladı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 15 binden fazla can kaybı meydana gelirken, ateşkesin 5'inci gününde rehine takasları devam ediyor.

Savaşın ilk günlerinden bu yana İsrail'in hain saldırılarına tepki gösteren milyarder iş insanı Elon Musk, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Bugüne kadar yaptığı açıklamalar nedeniyle 'Yahudi karşıtlığı' yapmakla suçlanan, ABD'li teknoloji devlerince boykot edilen hatta Beyaz Saray tarafından antisemitizm ile suçlanan Musk, adeta 180 derece döndü.

"Gazze'ye daha iyi bir gelecek sağlamak için Hamas grubunu yok etmekten, öldürmekten başka hiçbir seçenek yok" diyen Musk, Netanyahu'nun da bu konuda hemfikir olduğunu belirtti ve "Genellikle galip gelen, kaybedeni cezalandırır" ifadelerini kullandı.

"GAZZE'Yİ YAKALIM DİYEN KİŞİ BU"

Musk'ın İsrail ziyareti dünyanın gündemine otururken, kameralara ilginç bir an yansıdı. Sosyal medya platformu X'te engellenen bir Meclis üyesi, Musk ile fotoğraf çektirmek istedi. Tokalaşan ikili, fotoğraf çektirirken Musk'ın danışmanı devreye girdi milyarder iş adamının kulağına "Gazze'yi yakalım diyen bu" şeklinde fısıldadı.

Yaşananlar sonrası Musk'ın hızla alandan uzaklaşması dikkat çekerken, İsrailli vekil ise iş adamının arkasından kolunu uzatarak hamlede bulundu.Kameralara yansıyan o anlar sosyal medyada hızla yayıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...