Mursi Esma'nın babasıyla karşılaştı, duygusal anlar yaşandı

Mursi Esma'nın babasıyla karşılaştı, duygusal anlar yaşandı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da duruşma sırasında Muhammed Mursi'nin, Rabiatul Adeviyye'de şehit olan Esma'nın babasını görünce 'üzülme, Esma cennette' dediği öğrenildi.

Mursi'nin duruşma salonunda bulunanlara, "Özgür Mısır halkına benden selam iletin. Onlara 'Kardeşiniz Mursi, direnmeye devam edecek. Davasından vazgeçmeyecek' deyin" şeklinde hitap ettiği belirtildi. Hakim, Mursi ve diğer sanıkları uygun bir zamanda kendilerine söz verileceğini söyleyerek, sessiz olmaya çağırdı. Bu arada Mursi, salona girdiği sırada darbeden sonra ilk kez gördüğü 14 dava arkadaşıyla hasret giderdi. Darbenin ardından, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki eylemlerde, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Esma Biltaci'nin babası İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci ile göz göze gelen Mursi, "Üzülme kardeşim, Esma cenette" diyerek, tesellide bulundu. Bu konuşma gergin olan mahkeme salonunda duygusal bir atmosferin oluşmasına yol açtı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...