Muhaliflerin DAEŞ karşısında ilerleyişi devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muhaliflerin DAEŞ karşısında ilerleyişi devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde Azez, Carablus Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede iki köyün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten tekrar geri aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Mutasim ve Sultan Murat Tugayı ile diğer muhalif gruplar, Azez ilçesinin doğusunda terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenledikleri operasyonlarda Dudyan ile Et-Tukli köyünün denetimini ele geçirdi.

Tukli ve Dudyan köyü çevresinde muhaliflerle örgüt arasında şiddetli çatışmaların çıktığını aktaran kaynaklar, muhalif birliklerin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle bölgede DAEŞ merkezlerine saldırdığını kaydetti.

Muhalif birliklerin söz konusu köyler çevresinde DAEŞ mevzilerine havan topu, doçka ve hafif silahlarla saldırdığını ileten kaynaklar, çatışmalarda çok sayıda DAEŞ üyesinin öldüğünü ifade etti.

Muhalifler birlikler daha önce Karaköprü, Havar Kilis ve Barağid köyünün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...