Muhalifler kötü hava şartlarına rağmen mücadele ediyor

/ Kaynak: AA
Muhalifler kötü hava şartlarına rağmen mücadele ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İslami Cephe'ye bağlı birlikler, Halep'in kuzeyinde kötü hava şartlarına rağmen mevzilerini terk etmiyor.

Suriye'de uzun bir zamandan beri Esad güçlerinin kuzeyden ağır silahlarla saldırmaya başladığı Halep'te İslami Cephe'ye bağlı birlikler, kötü hava şartlarına rağmen mevzilerini terketmiyor.
Rejim güçleri karadan yerden yere füzelerle, havadan ise "varil ve vakum bombasıyla" Halep'in kuzeyinde yer alan Sifat, Handarat, Ardu'l Melah ve Bureyc bölgesine saldırırken, silahlı muhalifler de kötü hava şartlarına rağmen hafif silahlarla Esad güçlerine karşı koyarak mevzilerini bırakmıyorlar.
İslami Cephe basın sözcüsü Ebu Firas El Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Bureyc bölgesinde kötü hava şartlarına rağmen Hizbullah destekli rejim güçlerine karşı mevzilerini sabır ve metanetle koruduğunu söyledi.
Silahlı muhaliflerin yağmur ve çamura rağmen bölgede Şam yönetimine karşı mücadele ettiğini ifade eden el Halebi, "İslami Cephe Halep'in kuzeyinde birçok noktada Esad güçlerine karşı mücadele ederek, rejimin kenti kuşatmasını engeliyor. Silahlı muhalifler, birçok bölgede kısıtlı imkanlarla mevizlerinde sabırla nöbet tutuyorlar" dedi.
Bureyc bölgesindeki cephe hattında nöbet tutan silahlı muhalif Ebu Ubeyde, yağışlı havalara rağmen üzerlerine örttükleri naylonlarla mevzilerinde nöbet beklediklerini belirtti.
Esad güçlerinin kendilerinden uzakta bulunmadığını kaydeden Ebu Ubeyde, "Biz burada yağışlı havalara rağmen mevzilerimizi terk etmeyerek, rejim güçlerine karşı hafif silahlarla mücadele ediyoruz. Biz kısıtlı imkanlarla burada şerefimiz için Hizbullah, İran ve Afgan destekli rejim güçlerine karşı mücadelemizi veriyoruz" diye konuştu.
Ebu Ubeyde, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Bureyc bölgesinde yer alan yerleşim yerlerini "varil ve vakum bombasıyla" vurduğunu dile getirerek,saldırılarda onlarca evin yıkıldığını, hasar gördüğünü ve alt yapının da çöktüğünü ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...