Muhalifler Halep'in güneyindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muhalifler Halep'in güneyindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de, muhalif birlikler Halep'in güneyinde stratejik öneme sahip Ays beldesi ve çevresindeki tepelerin kontrolünü sağladı

Muhalif birliklerin, Halep'in güneyinde Esed güçlerinin kontrolündeki stratejik öneme sahip Ays beldesi ve çevresindeki tepelerin kontrolünün denetimini sağlarken belde ve çevresinde meydana gelen çatışmalarda 50 rejim askerini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif birliklerin kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılmasını Halep ve Şam'da ihlal eden Esed güçlerine yönelik Halep'in güneyinde operasyon düzenledi. Muhalifler operasyonda Şam-Halep yoluna yakın stratejik öneme sahip Ays beldesi ile çevresindeki tepelerin kontrolünü sağladı.

Düzenlenen operasyon sonucunda muhalifler belde çevresindeki Mastuma tepesi, Hırbet Azu, koyun pazarı, Makbara tepesi, Suriye tel tepesi ve Ebu Ruvel bölgesini Esed güçlerinden aldığı ifade edildi. Söz konusu bölgede çıkan çatışmalarda 50 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini kaydeden kaynaklar, muhalif birliklerin bölgede Şam yönetimine bağlı birliklerin olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdığını aktardı. Esed güçleri ateşkesi ihlal etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...