Muhalifler, Esad'ın keşif uçağını ele geçirdi

/ Kaynak: AA
Muhalifler, Esad'ın keşif uçağını ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki muhalif gruplardan İslam Sancağı Tugayı, başkent Şam'ın doğu banliyölerinden Guta'da Esed yönetimine ait bir keşif uçağını ele geçirdi.

Suriye'deki muhalif gruplardan İslam Sancağı Tugayı'nın,başkent Şam'ın doğu banliyölerinden Guta'da Esad yönetimine ait bir keşif uçağını ele geçirdiği bildirildi. İslam Sancağı Tugayı Medya Sorumlusu Mahir nbsp;Mahmud, "Gözetleme kulesi ile pilot arasındaki telsiz bağlantısını engelledikten nbsp;sonra uçağı kontrol altına aldık. Elverişli olmayan bir alana iniş yapmak zorunda nbsp;kalan uçak, ufak çapta zarar gördü" dedi. nbsp;Ele geçirilen uçak hakkında detaylı bilgi veren Mahmud, "B-623 tipi nbsp;keşif uçağı, 4 silindirli benzinli motora sahip ve 16 saat kesintisiz havada nbsp;kalabiliyor. GBS sistemine göre tasarlanan uçak, gece görüş özelliğine de sahip. nbsp;Ayrıca görev sırasında deşifre olmaması için uçağın alt kısmı mavi, üst kısmı ise kahverengi olarak boyanmış" ifadesini kullandı. Mahmud, ayrıca bu tür operasyonlara devam edeceklerini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...