Muhalif lider: Hükümet düşen uçakla ilgili bilgileri açıklamıyor

Muhalif lider: Hükümet düşen uçakla ilgili bilgileri açıklamıyor

DÜNYA Haberleri

Malezyalı muhalefet lideri Enver İbrahim, hükümetin 239 yolcusuyla kaybolan uçakla ilgili bilgileri kasten gizlediğini iddia etti.

1994 yılında?Malezya'nın ana karası ile doğu ve batı sahillerini kapsayan dünyadaki en gelişmiş radar sistemlerinden birinin kurulduğu sırada ekonomi nbsp;bakanlığı görevinde olduğunu belirten İbrahim, "Uçağın yön değiştirdiğinde radarda görülmemiş olması sadece kabul edilemez değil; imkansız. Boeing 777 tipi uçağı doğu sahilinden batıya en az dört eyalet geçtiği sırada tespit edilmesi gerekirdi" dedi. İbrahim, Malezya Hava Kuvvetleri'nin sessiz kalmasının çok şaşırtıcı olduğunu söylerken, "ABD ve İngiltere kadar ileri seviyede olmasa da sınırlarımızı koruyabilecek kapasitedeyiz. Radar operatörlerinin uçağın hareketini gözlemleyememiş olması oldukça şaşırtıcı" diye ekledi. İbrahim, uçağa ait karakutunun bataryası tamamen bitmeden; yani pazartesiden önce bulunmasını umut ettiğini de belirtti. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...