Mossad'ın Katar'la görüşmeleri sonuç vermedi! Hamas ile müzakereler çıkmazda!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Mossad'ın Katar'la görüşmeleri sonuç vermedi! Hamas ile müzakereler çıkmazda!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Mossad Başkanı David Barnea'nın "insani ara"nın uzatılması ve esir takasının devamı konularını görüşmek üzere Doha'ya gitmişti. Ancak, Katar'da Hamas ile yapılan müzakerelerin "çıkmaza girmesi" üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Barnea'ya ülkeye dönme talimatı verdiği bildirildi. Bu yeni gelişme ise İsrail-Hamas arasındaki diplomatik çabaların ilerleme kaydetmediği yönünde değerlendirildi.

Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hamas ile Doha'da gerçekleştirilen dolaylı müzakerelerin "çıkmaza girdiği" belirtildi.

Açıklamada, varılan mutabakatta Hamas'ın elindeki İsrailli esir çocuk ve kadınların tamamının serbest bırakılması kısmının yerine getirilmediği öne sürüldü.

Bu gelişme üzerine, Başbakan Netanyahu'nun Mossad Başkanı Barnea ve ekibini İsrail'e geri dönmeleri için çağırdığı ifade edildi. 

MOSSAD KATARLI YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ 

Times of Israel'in haberine göre, Barnea, Gazze'deki "insani aranın" uzatılması ve esir takasının devam etmesi konularını görüşmek üzere Katar'a gitti. Bu çerçevede, Mossad Başkanı'nın Doha'da Katarlı yetkililer ve ABD Dış İstihbarat Teşkilatı CIA Başkanı Bill Burns ile görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi. 

Geçtiğimiz hafta ise Katarlı yetkililerin Mossad Başkanı Barnea ve diğer İsrail yetkilileriyle görüşmek üzere İsrail'e geldiği bilgisi verilmişti.

İsrail ile Hamas arasında 4 günlük "insani ara" anlaşması 24 Kasım Cuma günü başlamıştı. Bu süre zarfında, İsrail ve Hamas arasında esir takasına yönelik bir mutabakat gerçekleşti. Gazze'den 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 150 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Katar, Hamas ile İsrail arasındaki arabuluculuk çalışmalarının bir sonucu olarak "insani ara"nın 3 gün daha uzatıldığını duyurdu.

İsrail basınında çıkan haberlerde, Mossad’dan bir heyetin Katarlı yetkililerle Gazze’de 24 Kasım’da başlayan ve dün sona eren “insani aranın” yeniden başlatılmasını görüşmek için Doha’da olduğu kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...