Moskova'da sıradan bir gün: Ukrayna İHA'larla saldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Moskova'da sıradan bir gün: Ukrayna İHA'larla saldırdı

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin başkent Moskova ve çevresinde yer alan kritik tesislere yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, "Kiev rejimi, 18 Ağustos Moskova saatiyle 04.00 sularında Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere İHA kullanarak bir terör saldırısı daha gerçekleştirdi'' denildi.

Ukrayna, Rusya’nın başkenti Moskova’ya yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarına devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkent Moskova’ya İHA’larla saldırı düzenlediğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kiev rejimi, 18 Ağustos Moskova saatiyle 04.00 sularında Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere İHA kullanarak bir terör saldırısı daha gerçekleştirdi. İHA, hava savunma sistemi araçları tarafından vurulduktan sonra uçuş rotasını değiştirdi ve Moskova'daki Krasnopresnenskaya Rıhtımı yakınlarında konut dışı bir binaya düştü." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, rutin hale gelen saldırı sonucundan herhangi bir can kaybı ya da yangın meydana gelmediği aktarıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İHA parçasının Moskova'daki Expocenter’in bulunduğu bölgeye düştüğünü, binada önemli bir hasara yol açmadığını kaydetti.

RUS GEMİSİ HEDEF ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığı, gece Ukrayna ordusuna ait insansız deniz aracının (İDA) Karadeniz’de Rus savaş gemilerine başarısız saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.​​​​​​​

Ukrayna, İDA'larla gerçekleştirdiği saldırılarla Rus donanmasına ve Kırım'daki ulaşım altyapısına büyük zararlar vermeyi başardı.

Kiev yönetimi, Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerş Köprüsü'ne 450 ile 800 kilogram patlayıcı yüklü İDA'larla hedef almıştı. Ayrıca bomba yüklü İDA'larla Rus donanmasına ait Olenegorsky Gornyak adlı bir gemi hedef alınmış ve gemide büyük hasara neden olmuştu.

UKRAYNA PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK PEŞİNDE

Ukrayna, Karadeniz’de Rus donanmasının kısıtlayan insansız deniz aracı saldırılarının benzeri başkent Moskova’da da hayata geçirmek istiyor. Maddi bir kayıp oluşturmaktan çok psikolojik etkiye sahip saldırılar, Rus kamuoyunda güvensizliğe neden oluyor.

Ukrayna sınırı ile Rusya’nın başkenti Moskova arasında 450 kilometrelik mesafe bulunuyor. Hava Savunma Sistemleri'nin (HSS) kalitesiyle övünen Rusya, Kiev yönetimine ait İHA’ların 450 kilometre boyunca herhangi bir engellemeyle karşılaşmadan saldırı gerçekleştirmesi, Kremlin için büyük bir prestij kaybı olarak değerlendiriliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AA - Türkiye Gazetesi

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...