Moskova 2 milyon göçmen işçi arıyor

/ Kaynak: CHA
Moskova 2 milyon göçmen işçi arıyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Bağımsız Devletler Topluluğu dışındaki ülkelerden en fazla 200 bin göçmen işçiye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İnterfax'a açıklamada bulunan Sobyanin, "Moskova'da istihdam açığı 2 milyon civarında. Bunu Moskovalıların karşılaması mümkün değil. Bunun yarısı Moskova bölgesinden karşılanıyor. Rusya'nın diğer kentlerinden de önemli oranda şehre çalışmaya gelenler var." dedi. Genelde açık olan rakamın BDT ülkeleri ve diğer ülkelerden gelen göçmenlerle doldurulduğunu, bunların önemli bir kısmının da göçmen yasalarını ihlal ettiğini kaydeden Sobyanin, "Federal Göçmen Servisi'nin tek başına kaçak göçmen nüfusla mücadele edebilmesi mümkün değil. Polis de destek veriyor. Başarılı sonuçlar da aldık." bilgisini verdi. Uygulamada başkentte ihtiyacın çok fazlası göçmen işçinin gelmesinden şikayetçi olan belediye başkanı, "Yasaları ihlal edenler sınır dışı ediliyor. Herkes bilmesi gerekiyor ki, bu ülkeye çalışmaya geliyorsan, tüm yasal prosüdürleri yerine getirmelisin. Bundan öncelikle göçmen işçiler karlı çıkacak." hatırlatmasında bulundu. 8 Eylül'de yapılacak belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanan Sobyanin, özellikle inşaat sektöründe kaçak işçilere yönelik denetimleri artırdı. Son iki ayda yapılan denetimlerde binlerce kaçak işçi sınır dışı edilirken, insan hakları örgütleri göçmenler için oluşturulan çadır kampları eleştiriyor. Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da son 24 saat içinde yapılan operasyonlarda binin üzerinde göçmen yasası ihlalinin kayıtlara geçtiği belirtildi. Resmi rakamlara göre çoğunluğu BDT ülkelerinden olmak üzere Rusya'da 3 milyon civarında kaçak işçi bulunuyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...