Mısır'da son dakika, 'Mursi için orduya 2 saat süre'

Mısır'da son dakika, 'Mursi için orduya 2 saat süre'

DÜNYA Haberleri

Mursi destekçileri orduya 2 saat süre verdi, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.

Mursi destekçileri orduya 2 saat süre verdi, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.
22.45 Mısır'da Mursi yanlılarının orduya nbsp; Mursi'yi serbest bırakmak için 2 saat süre verdiği Mursi'nin meydanda halka konuşma yapacağı iddia edildi.
Orduya ait 3 helikopter Tahrir ve çevresinde dolaşırken, devlet televizyonu binası önünde bulunan binlerce Mursi destekçisinin orduya 2 saat süre verdiği, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.
Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır'da halk Cuma namazı sonrası Muhammed Mursi'ye destek için sokaklara döküldü. Onbinlerce insan Mursi'ye destek için Nasır City bölgesindeki Rabia El Adeviye Camisi önünde toplandı.
Mursi'nin memleketi olan Zagazig'de Mursi'yi desteklemek için çıkan protesto gösterilerinde onlarca kişi yaralandı.
GÖSTERİCİLER MURSİ'NİN TUTULDUĞU BİNAYA YÜRÜDÜ
Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarı göstericilerin devrik lideri Muhammed Mursi'nin tutulduğu askeri binaya doğru yürüdüğü bildirildi. Göstericilerin ise binaya yaklaştığı anda askerler tarafından ateş açıldı: 10 kişi hayatını kaybetti.
TANKLAR GÖSTERİCİLERİN TOPLANDIĞI BÖLGEYE İLERLİYOR
Mursi destekçisi vatandaşların toplandığı Nanha bölgesinde, askeri tankların hareketlendiği görüldü.
MURSİ'YE DESTEK VERENLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI: 10 ÖLÜ, 210 YARALI!
Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı gösteriler sırasında ordu göstericilerin üzerine ateş açtı.
Mısır sağlık bakanlığı, gösterilerde karşıt görüşler arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 10'a yükseldiğini bildirdi. Yaralı sayısı ise 210 olarak açıklandı. Bu arada Mısır'ın İskenderiye şehrinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıt gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 307 kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Çatışmaların devam ettiği kaydediliyor.
MISIR ŞURA MECLİSİ FESHEDİLDİ
Mısır Devlet Televizyonu, Şura Meclisi'nin feshedildiğini duyurdu.
6 EKİM KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericiler, Giza bölgesinden Mısır Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçti.
Mısır'da askeri darbenin ardından meydanları terk etmeyen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı göstericilerle askeri müdahaleyi destekleyenler arasında 6 Ekim Köprüsü üzerinde ve radyo-televizyon binasının önünde çatışmalar yaşanıyor.
Görgü tanıkları sivil kıyafetli polislerin ve suç grubu "Baltacılar"ın da çatışmaya karıştığını iddia ediyor.
Zaman zaman silahların ve molotof kokteyllerinin de kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
22.30 MısırBaşsavcılığı, HAP Genel Başkanı Katatni ve İhvan liderlerinden Beyyumi'yi serbest bıraktı
Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi'nin serbest bırakıldığı bildirildi.
Mısır resmi devlet televizyonu ve haber ajansı, başsavcılığın "şiddete teşvik suçlamasıyla" çıkardığı yakalama emri ile gözaltına alınan HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi'nin serbest bırakıldığını duyurdu. Katatni ve Beyyumi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Öte yandan Mısır Başsavcılığı'nın, Tura Cezaevi'nde tutuklu bulunan İhvan'ın eski lideri Muhammed Mehdi Akif hakkında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde meydana gelen, ölen ve yaralananların olduğu olaylarda şiddeti teşvik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı kaydedildi.
22.15 Ezher Şeyhi Tayyib, "Mursi'nin derhal serbest bırakılması" yönündeki çağrısını değiştirdi
Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin derhal serbest bırakılması yönündeki çağrısını değiştirerek, yeni bir açıklama yayımladı.
Ezher Şeyhi Tayyib, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin kendisine yönelik eleştirilerinin ardından daha önce yaptığı, "Mursi'nin ve gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" şeklindeki açıklamasından "Mursi" ismini çıkararak yeni bir açıklama yaptı.
Tayyib yaptığı yeni yazılı açıklamada, Mursi'nin ismini zikretmeksizin " gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" çağrısında bulundu.
Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Bedii, Ezher Şeyhi Tayyib'in tutumunu eleştirmiş ve Ezher'in dini bir kurum olduğunu belirterek Mısır halkı adına konuşma yetkisi bulunmadığını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...