Mısır'da patlama haberleri peş peşe geldi

Düzenleyen:
Mısır'da patlama haberleri peş peşe geldi

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede patlama meydana geldiği bildirildi. 25 kişinin öldüğü patlamanın ardından İskenderiye'de de ikinci bir patlama daha meydana geldi.

Mısır'da bir kilisede meydana gelen patlamada ölü sayısı 25'e yaralı sayısı ise 71'e yükseldi. Yetkililer olayın bir bombalı saldırı olduğunu duyurdu. Kilisedeki saldırının ardından polis merkezi yakınlarında ikinci bir patlama daha meydana geldiği bildiriliyor. Kilisenin içinden ilk görüntüler geldi. Öte yandan Mısır'daki kiliselere yönelik bombalı saldırıları DEAŞ üstlendi.

Ülke ilk saldırının şokunu atlatamadan ikinci saldırı ile sarsıldı. İskenderiye'de bir kiliseye saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı. Saldırının bir canlı bomba saldırısı olduğu belirtiliyor.

Mısır çife kilise saldırısı ile dehşeti yaşadı. Nil deltası üzerinde yer alan başkent Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde bir kilisede patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yaralı sayısı ise 71'e yükseldi. İlk patlamadan saatler sonra ülke ikinci kilise saldırısı ile sarsıldı, ölü ve yaralılar var... 

Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili Associated Press haber Ajansı'na olayın bir bombalı saldırı olduğunu açıkladı. Öte yandan Mısır'daki kiliselere yönelik bombalı saldırıları DEAŞ üstlendi. Kilisenin içinden gelen ilk fotoğraflarda kilisede kanlar içinde yatan çok sayıda kişi olduğu görülüyor: Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin kağıt ya da çarşaflarla kapatıldığı belirtiliyor. 

Kilisenin girişinde yaşanan patlama, Ortodoks Hristiyanların 'Palm Sunday' dedikleri Hz. isa'nın Kudüs'e gidişini kutlamak için kilisede toplandıkları sırada meydana geldi.

Geçtiğimiz Aralık ayında başkent Kahire’nin en büyük katedrali olan Kıptik Katedrali’nde  düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı. Kadın ve çocukların da öldüğü saldırı son yıllarda Mısır’da Hristiyanlara yönelik düzenlenen en ölümcül saldırı olarak kayda geçmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İKİNCİ SALDIRI İSKENDERİYE'DE 

İlk saldırıdan saatler sonra bu sefer İskenderiye kentinde bir kiliseye saldırı düzenlendi. Kilise önünde meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğü 21 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. 

DIŞİŞLERİ'NDEN MISIR'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakanlık tarafından Mısır'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.

PATLAMALARIN FOTOĞRAFLARI:

MISIR KAHİRE'DEKİ PATLAMANIN FOTOĞRAFLARI

Mısır'da patlama haberleri peş peşe geldi

Mısır'da patlama haberleri peş peşe geldi

Mısır'da patlama haberleri peş peşe geldi

İSKENDERİYE'DEKİ PATLAMANIN FOTOĞRAFLARI

Mısır'da patlama haberleri peş peşe geldi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...