Mısır'da kuvvetli yağış: 2 ölü

/ Kaynak: AA
Mısır'da kuvvetli yağış: 2 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da yağan şiddetli yağmurdan etkilenerek yıkılan 2 evin enkazı altında kalan 2 kadın hayatını kaybetti.

Mısır'ın güneyinde yer alan Sohac ilinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle çöken evlerinin enkazının altında kalan 2 kadın hayatını kaybetti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Sohac iline bağlı Tama ilçesinin el-Atemine köyü ile Tahta ilçesine bağlı el-Ceridat köyünde şiddetli yağmurdan etkilenerek yıkılan 2 evin enkazı altında kalan 2 kadın öldü. Sohac ilinde şiddetli yağmur nedeniyle bazı ağaçların elektrik hattının üzerine yıkılmasından dolayı çevre köylere dün sabahtan beri elektrik verilemediği belirtiliyor.
Görgü tanıkları, yağan şiddetli yağmurun 3 köyde evlere ve tarım arazilerine zarar verdiğini ve halkın köylerini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti. Hükümet kaynakları da yaptıkları açıklamada, köylerde yaklaşık 13 evin hasar gördüğünü ve orduya ait geniş arazierin de içinde bulunduğu 40 kilometrekare tarım alanının suların altında kaldığını dile getirdi.
Kaynaklar, valilik ve güvenlik yetkililerinin söz konusu köylerde yaşayan halkı tahliye etmeye çalıştığını kaydetti.
Bu arada, başkent Kahire'nin bazı bölgelerinde yağışın sürdüğü belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...