Mısır'da halka yine ateş açıldı: 7 ölü

Mısır'da halka yine ateş açıldı: 7 ölü

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında ölenlerin sayısısın 7'ye yükseldiği belirtildi.

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine başkent Kahire, İskenderiye, Dimyat, Beni Süveyf, İsmailiye, Sedat, Minya, Sedat, Hilvan ve Süveyş kentlerinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfekle müdahale etti. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale ettiği Beni Süveyf'te 4, Dimyat, Minya ve Feyyum'da 1'er kişi öldü. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, bugünkü gösterilerde 111 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Darbe karşıtı ittifak, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıldönümü münasebetiyle bugünden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Mübarek, 18 gün devam eden gösterilerin ardından 11 Şubat 2011'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.
Mısır'da halka yine ateş açıldı: 7 ölü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...