Mısır'da göstermelik seçimi Sisi kazandı

Mısır'da göstermelik seçimi Sisi kazandı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da halkın yarıdan fazlasının oy kullanmadığı silahların gölgesindeki seçimde sürpriz yok: Sisi Cumhurbaşkanı

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmî olmayan verilere göre, sandıkların tamamında oy sayım işlemleri tamamlandı. Geçerli oyların yüzde 96.7'sini Abdulfettah Sisi, yüzde 3.3'ünü Hamdin Sabbahi aldı. Seçimlere katılım oranı yüzde 47 olarak açıklanırken Müslüman Kardeşlerin internet sayfasında seçmenlerin yüzde 12'sinin oy kullandığı bildirildi. 53 milyon 909 bin 309 seçmenin bulunduğu ülkede 25 milyon 342 bin 464 Mısırlı oy kullandı. Sandıklar kapandıktan birkaç saat sonra Sisi'nin zaferi ilan edildi. Tahrir Meydanı'nda toplanan az sayıdaki Sisi destekçisi kutlama yaptı. 2012 yılında yüzde 51.3 ile cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi yanlılarının tıklım tıklım doldurduğu meydanda yaklaşık 1000 civarında Sisi taraftarı olduğu dikkat çekti. Resmî sonuçlarının 5 Haziran'a kadar açıklanması bekleniyor. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi de, "Halk, yüzde 10'u geçmeyen bir katılımla Sisi'ye gereken cevabı verdi" açıklamasında bulundu. Sisi, seçim öncesinde bir televizyon programında "En az 40 milyon kişinin sandığa gideceğini" tahmin etmişti. Sisi'nin tek rakibi Sabbahi,?"Usulsüzlükler tespit ettik" diye konuştu.

nbsp;Mısır'da göstermelik seçimi Sisi kazandı

Hafter Sisi'yi örnek alacak
Libya'da ordu birlikleriyle çatışan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in, Mısır'da darbe yapan Abdulfettah Sisi'yi örnek alacağı bildirildi. Hafter'e bağlı birliklerin sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi, "Sisi zor ve önemli bir görevi başarıyla yerine getirerek Mısır'ı Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın pençesinden kurtardı. Sisi izlenmeye ve ümitlenmeye değer bir iş gerçekleştirdi. Çünkü, Mısır'ın geleceği, Sisi'nin başarısına bağlıydı. Hafter, Sisi'nin yolunu takip edecek. Eğer halk isterse Hafter cumhurbaşkanlığına aday olabilir" diye konuştu. Hafter, bir süre önce Bingazi'de "onur savaşı" başlattığını ve Libya'yı Müslüman Kardeşlerden kurtaracağını duyurmuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...