Mısır'da düzenlenen bombalı saldırılar kınandı

/ Kaynak: AA
Mısır'da düzenlenen bombalı saldırılar kınandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da iki farklı polis merkezi ve bir sinema salonu yakınında düzenlenen bombalı saldırılar bir çok ülke ve kuruluş tarafından kınandı

nbsp;Mısır'da, Kahire Emniyet Müdürlüğü, Dokki ve Giza kentlerindeki polis merkezleri ile bir sinema salonu yakınında cuma günü düzenlenen bombalı saldırılar birçok ülke ve kuruluş tarafından kınandı. Mısır'da Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıl dönümü öncesinde, 4 yerde düzenlenen bombalı saldırılara Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Arap Birliği ve Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamalarla tepki gösterildi. Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi de saldırıları "terörist" eylem olarak niteledi ve kınadığını bildirdi. Cezayir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ammar Bilani, konuya ilişkin açıklamasında şunları belirtti: "Cezayir, Kahire'deki bombalı saldırıları kınamaktadır. Bu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Mısır halkına da her zaman yanında olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz."Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ise açıklamasında, saldırılarla Mısır'ın güvenlik ve istikrarının sarsılmak istendiğini belirterek ülkesinin Mısır hükümetine desteğini vurguladı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da bombalama eylemleri kınanarak "Terör eylemleri Mısır halkına karşı yapılmıştır. Ülkenin istikrarını ve huzurunu bozmak için tertiplenmiş bu eylemleri yapanların bir an önce bulunmasını ümit ediyoruz" denildi. Bu arada, darbe karşıtları, başkent Kahire ile Giza kentlerinde cuma gününde düzenlenen bombalı saldırıların zamanlamasını "manidar" bulurken, askeri yönetim yanlıları ise şiddet olaylarının arkasında "Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan)" olduğunu iddia etti. İhvan'dan suçlamalara ilişkin yapılan açıklamada, saldırılar kınandı. İhvan Şura Konseyi üyesi Ali Bişr, "Aziz vatanımızı hedef alan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sistematik olarak, ülkede cereyan eden şiddet olaylarıyla ilişkilendirilmeye karşı çıkıyoruz" açıklamasında bulundu. Bişr, "devrimcileri" bastırmak için rejimin şiddet olaylarını kullandığını öne sürerek kendilerine yönelik ithamları kabul etmediklerini ve patlamalardan "darbe yönetiminin sorumlu" olduğunu iddia etti. Mısır'ın başkenti Kahire ve diğer kentlerde, cuma günü meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamada patlamalarda 6 kişinin öldüğünü, 91 kişinin yaralandığını açıkladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...