Mısır'da darbe karşıtı gösteriler sırasında 1 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbe karşıtı gösteriler sırasında 1 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler sırasında emniyet güçlerinin ateş açması sonucu 1 öğrenci hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde 1 öğrenci emniyet güçlerinin müdahalesi sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yarandı. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye'nin Celim bölgesinde dün düzenlenen darbe karşıtı gösteride, emniyet güçlerinin müdahalesi sırasında açılan ateş sonucu İskenderiye Üniversitesi öğrencisi Ahmed Abdulbedi hayatını kaybetti, 2 güvenlik görevlisinin yanı sıra çok sayıda gösterici yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, gösteriye güvenlik güçleri tüfeklerle ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Görgü tanıkları, gösteride darbe karşıtları ile darbe yanlısı öğrenciler arasında arbede yaşandığını, tarafların birbirinin üzerine taş ve cam şişe atması sonucunda bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Kentin doğusundaki Suyuf bölgesinde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda 2'si ağır çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi. Seydi Bişr bölgesinde 1 saat süren gösteride ise 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan, Ezher Üniversitesi'ndeki Darbeye Karşı Öğrenciler Birliği cuma günü Tahrir Meydanı'nda gösteri çağrısı yaptı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...