Mısır'da cunta hükümeti yemin etti

Mısır'da cunta hükümeti yemin etti

DÜNYA Haberleri

Mısır Devlet Televizyonu'nun haberine göre ihtilalle devrilen Muhammed Mursi yerine göreve getirilen ilk cunta hükümeti bugün yemin etti.

Mısır Devlet Televizyonu'nun haberine göre ihtilalle devrilen Muhammed Mursi yerine göreve getirilen ilk cunta hükümeti bugün yemin etti. Geçici başbakan Hazım el-Beblawi ve 35 üyeli kabine, ordu tarafından atanan geçici başkan Adli Mansur'un da katıldığı törende yemin etti. Mursi hükümetini deviren Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el-Sisi yeni hükümetin ilk başbakan yardımcısı ve savunma bakanı olarak atandı. Eski Washington Büyükelçisi Nebil Fehmi dışişleri bakanı olarak atanırken, Mursi hükümetinde içişleri bakanı olarak görev yapan Muhammed İbrahim görevine devam edecek. Yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak atanan Maha el-Rabat'la birlikte birisi Kıpti üç kadın da görev yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...