Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıl dönümünde olaylar çıktı

/ Kaynak: AA
Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıl dönümünde olaylar çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güvenlik güçleri 25 Ocak devriminin 3. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen darbe karşıtı eylemleri, gözyaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Mısır'da güvenlik güçleri 25 Ocak devriminin 3. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen eylemlerde Çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, Kahire'nin çeşitli bölgelerinde ve İskenderiye'de düzenlenen darbe karşıtı gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti, gazdan etkilenen eylemciler meydanın yakınlarındaki sokaklara doğru dağıldı. Feyyum kentinde ise göstericilerin polis ve ordu aleyhine slogan atması üzerine güvenlik güçleri eyleme müdahale etti. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Öte yandan güvenlik güçlerinin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı belirtildi.Mısır'da darbe ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) karşısında tavır alan ve 3'üncü akım olarak bilinen grubun ana unsurları arasında yer alan "Devrim Yolu Hareketi" yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin yanı sıra 6 Nisan Hareketi ile Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi üyelerinin de bulunduğunu belirtti. Mısır makamlarında konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.
Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler, 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in istifa etmesiyle son bulmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...