Mısır'a bir darbe de Afrika Birliği'nden

/ Kaynak: CHA
Mısır'a bir darbe de Afrika Birliği'nden

DÜNYA Haberleri  / CHA

Mısır'da yaşanan askeri darbe pek çok ülke tarafından görmezden gelinirken acil toplanan Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Kahire'nin üyeliğini askıya aldı.

Mısır'da yaşanan askeri darbe pek çok ülke tarafından görmezden gelinirken acil toplanan Afrika Birliği (AU) Barış ve Güvenlik Konseyi Kahire'nin üyeliğini askıya aldı. Birlik tarafından yayınlanan bildiride, "AU kanunlarına göre demokrasisi kesintiye uğrayanlar ülkelerin anayasal düzen geri gelene kadar üyelikleri durdurulur." denildi. nbsp;Zirvenin ardından açıklama yapan AU Barış ve Güvenlik Konseyi Sekreteri Admore Kambudzi, "AU'nun seçimle iktidara gelen Muhammed Mursi'ye askeri darbe yapılan Mısır'a karşı aldığı tavır gayet alışılagelen tavırdır." dedi. nbsp;AU Komisyonu Yardımcısı Erastus Mwencha, dün yaptığı açıklamada, "Mısır'daki durumun ne olacağını gözlemliyoruz. Bütün taraflarla görüşüp ülkeyi tekrar demokratik düzene geçirmeye gayret ediyoruz." demişti. Mwencha, AU'nun askeri darbelere sıfır tolerans gösterdiğinin altını çizmişti. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...