Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

Düzenleyen:
Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

DÜNYA Haberleri

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçırıp, Güney Kıbrıs'a zorunlu iniş yaptırtan hava korsanı, saatler süren dehşet anlarının ardından teslim oldu ve gözaltına alındı.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Mısır uçağını kaçıran hava korsanının gözaltına alınarak, eylemin "ölü ya da yaralı olmadan, kimse zarar görmeden" sonlandırıldığını açıkladı.

Uçağı kaçıranın Mısırlının isminin Rum Dışişlerinden yapılan açıklamaya göre İbrahim Samaha değil Seyfeddin Mustafa olduğu belirtildi.

BAŞBAKANLIK OFİSİ ÖZÜR DİLEDİ

Mısır Başbakanlık Basın Ofisi, uçağı kaçıran kişinin kimliğinin Atlanta Üniversitesi öğretim üyesi veteriner İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberlerin yalanlanmasının ardından, Samaha'dan özür diledi.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu
(Hava korsanı olduğu tahmin edilen kişi, uçaktan böyle indi.)

ON-TV'de yer alan habere göre, açıklamada "Sayın İbrahim Samaha'dan, adının yanlışlıkla uçakta yaşanan olayla bağlantılandırılması nedeniyle özür dileriz" denildi.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu
(Uçağı kaçıran Seyfeddin Mustafa, üzerindeki bombayla böyle poz verdi)

Hava korsanı bir süre önce 3 yabancı yolcu ve 7 mürettebat hariç tüm yolcuları serbest bırakmıştı. Serbest bırakılan 51 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Uçakta kalan son kişilerin de uçağı terk etmesinin ardından eylem bitti. Hava korsanı teslim oldu. Uçakta 7 mürettebat ve 55 yolcu bulunuyordu.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

KAHİRE'YE GİDERKEN KAÇIRILDI

EgyptAir'e a ait yolcu uçağı, Mısır'ın İskenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırılmıştı. Hava korsanı, uçağın kontrolünü yerel saatle 08.30'da ele geçirmişti. Uçak 08.50'de Güney Kıbrıs'ta Larnaka Havalimanı'na indirilmişti. Hava korsanı, saatler süren pazarlık sonucunda, kaptan pilot dahil dört mürettebat ve üç yolcu dışındakileri serbest bırakmıştı.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

Daha sonra ise üzerinde üniforma olduğu görülen dört kişinin de aralarında bulunduğu yedi kişi uçaktan çıktı. Mürettebat olduğu tahmin edilen bu dört kişiden biri, kokpit penceresinden atladı.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

AB YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, gözaltına alınan Seyfettin Mustafa adlı hava korsanının Avrupa Birliği yetkilileriyle görüşmek istediğini açıkladı.

ESKİ SUBAY ÇIKTI

Hürriyet KKTC Temsilcisi Ömer Bilge, hava korsanı Seyfettin Mustafa'nın eskiden Mısır askeri istihbaratında subay olarak görev yaptığını ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin muhalifleri arasında yer aldığını bildirdi.

Üzerinde canlı bomba yeleği bulunan Mustafa, Larnaka'da eski eşi Marina Parashu'ya verdiği mektupta, Mısır cezaevlerinde bulunan bazı kadın hükümlülerin serbest bırakılmasını istedi.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu
(Bir Mısır sitesinde yayınlan bu fotoğrafta hava korsanı Seyfettin Mustafa, eski eşine verilmek üzere hazırladığı mektubu uçuş personeline uzatırken görülüyor. Kadın havalimanı görevlisinin başını ellerinin arasına alması, yaşadığı korkuyu gözler önüne seriyor.)

"TERÖRİST DEĞİL APTAL"

İngiliz Guardian gazetesi, Kahire'deki bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin "O terörist değil, aptal. Teröristler çılgındır ama aptal değildir. Bu adam aptal" dediğini yazdı.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

Görüşmeleri yürüten Kıbrıslı Rum yetkili de hava korsanının terörist olmadığını ve "âşık birine benzediğini" söyledi.

UÇAĞI ÖNCE İSTANBUL'A İNDİRMEK İSTEMİŞ AMA...

Associated Press'in haberine göre; Mısır hükümet sözcüsü, Mısır Havayolları'na ait uçağı kaçıran hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söyledi. Ancak pilot yeterli benzin olmadığını belirterek, uçağı Güney Kıbrıs'a indirdi.

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu
(Uçaktan indirilen yolcular)

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı teslim oldu

Sivil Havacılık Bakanlığı, pilot Ömer el Gammal'ın üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen korsan tarafından tehdit edildiğini aktardı.

ANASTASIADIS GÜLEREK YANIT VERDİ

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, uçak kaçırma eyleminin "terör" ile bağlantılı olmadığını söyledi. Durumun bir kadınla alakalı olup olmadığı sorulan Anastasiades, gülerek "Her zaman bir kadınla alakalıdır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...