Mısır ordusu, Gazze'ye ateş açtı!

Mısır ordusu, Gazze'ye ateş açtı!

DÜNYA Haberleri

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Mısır askerlerinin sınırdaki iki mevziye ateş açtığını iddia etti. Kahire askeri kaynakları ise iddiayı yalanladı.

Mısır askerlerinin, Gazze sınırındaki iki mevziye ateş açtığı ileri sürüldü.
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güney sınırındaki ulusal güvenlik birimlerine ait iki mevziye Mısır güvenlik güçleri tarafından "doğrudan ve kasıtlı" şekilde ateş açıldığı belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, "tehlikeli bir gösterge" şeklinde nitelendirilen saldırı kınanarak, derhal soruşturma açılması ve sorumluların yargılanması istendi.
Açıklamada ayrıca, Mısırlı yetkililerle temasa geçilerek olayın protesto edildiği bilgisine yer verildi.
Öte yandan, Mısır askeri kaynakları ise Gazze Şeridi'ndeki mevzilere ateş açıldığı iddiasını yalanladı. Mısır ordusunun geçmişte de bugün de böyle bir şey yapmadığını ifade eden kaynaklar, Gazze Şeridi'nden daha önce de Mısır ordusuna yönelik bu tür suçlamalar yapıldığını ileri sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...