Mısır, IŞİD'i Libya'da vurdu

Mısır, IŞİD'i Libya'da vurdu

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü tarafından 21 vatandaşı öldürülen Mısır, Libya'daki militanlara anında cevap verdi.

Mısır, Libya'da 21 vatandaşını öldüren IŞİD militanlarına saldırı düzenledi. IŞİD'e bağlılıklarını bildiren radikal grupların düzenlediği vahşetin ardından açıklama yapan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, "Karşılıksız kalmayacak" dedi. Ülkede bir hafta yas ilan edilmesinin ardından Mısır savaş uçakları, örgütün Libya'nın Derne kentindeki eğitim kamplarını ve silah depolarını vurdu. Sabah saatlerinde düzenlenen ve 4 noktaya 8 bomba atan savaş uçakları kayıpsız olarak Mısır'a döndü. Operasyonda 50'ye yakın militanın öldüğü açıklandı. Yabancı ajanslara konuşan Mısırlı askeri bir yetkili, "Bu daha başlangıç. Operasyonlar önümüzdeki günlerde de devam edecek" açıklamasında bulundu. Libya'da geçen sene başarısız darbe girişiminin ardından güçleriyle beraber Tobruk'a çekilen emekli general Halife Hafter ile Mısır ordusu arasında IŞİD'e karşı koordinasyon sağlandı. Öğleden sonra Mısır savaş uçakları ve Libya Hava Kuvvetleri ortak operasyon düzenleyerek, Sirte'deki IŞİD militanlarına ait hedefleri bombaladı. Bu arada ABD, 21 Mısırlı Kıpti'nin öldürülmesini kınadığını açıklarken Dışişleri Bakanı John Kerry, mevkidaşı Semih Şükrü'ye taziyelerini iletti. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise Fransız mevkidaşı François ile görüşerek IŞİD'e yaptırımlar uygulanması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil olarak toplantıya çağırdı. Pazar günü BMGK'nın IŞİD konulu toplantı yapacağı açıklandı. Başta Türkiye, Fransa, Almanya, İngiltere, Azerbaycan olmak üzere birçok ülke Kıptilerin öldürülmesini kınadı.

IŞİD ile mücadelede nbsp;hükümetin yanındayız

Terör örgütü IŞİD'in Libya'da ilerleyişini önlemek için BM'den çıkacak kararla müdahaleye hazır olduklarını açıklayan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'ye muhalefetten destek geldi. Muhalefetteki Forza Italia partisinin lideri Silvio Berlusconi de, hükümete IŞİD'e karşı gereken desteği vereceklerini belirtti. Bir diğer muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi de "hükümet gibi bir nbsp;şeyler yapılması gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Başbakan Gentiloni, ülkesinin BM'den çıkacak bir kararla terörizm tehdidini önlemek için Libya'da operasyon yapabileceklerini söylemişti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...