Mısır ile Cezayir iş birliği protokolü imzaladı

/ Kaynak: AA
Mısır ile Cezayir iş birliği protokolü imzaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Cezayir ve Mısır'ın 17 alanda iş birliği protokolü imzaladığı bildirildi.

Başkent Cezayir'de bir araya gelen Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal ve Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Cezayir Başbakanı Sellal, imzalanan protokollerin "ekonomi, yatırım ve çevre başta olmak üzere birçok alanı kapsadığını" söyledi.
Sellal, Mısır ve Cezayir arasında kurulacak ortak konsorsiyumla Afrika'daki bazı büyük projelerin yapımının mümkün olacağını, bu konuda çalışmaların başlayacağını ifade etti.
Terörle mücadelede işbirliğinin de zorunlu olduğunu dile getiren Sellal, "Şayet bu konuda işimizi sıkıya almazsak varlığımız tehdit altında olur" dedi.
Mısır Başbakanı Mihlib ise iki ülke ilişkilerinde gelecek dönemde sıçrama yaşanacağını, Mısır ve Cezayirli işadamlarından oluşan iş konseyinin oluşturulacağını söyledi.
Mihlib, iş adamlarının rahat hareket edebilmeleri için vizeler konusunda yakında "bazı kolaylıkların" sağlanacağını ve Mısır'ın ihtiyaç duyduğu enerji ihtiyacının bir kısmının Cezayir'den temini için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.
Libya'nın güvenliğiyle ilgili konularda da iş birliği içinde olduklarını belirten iki ülke başbakanı, bu ülkenin toprak bütünlüğünün önemine vurgu yaptı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...