Mısır Dışişleri'nden Türkiye açıklaması

/ Kaynak: AA
Mısır Dışişleri'nden Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, İtalya'ya hareketinden önce Kahire UluslararasıHavaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Mısır-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin yaşanan siyasi gerginliğin son bulmasının ardından normale döneceğini belirterek, "Büyükelçiyi geri çekmeye neden olan siyasi şartlar ortadan kalkınca elçimiz geri dönecek, Türkiye Büyükelçisi için de kapılar açılacak" dedi. Mısır Büyükelçisi'nin Türkiye'ye geri dönmesi konusundaki soruya Fehmi, "Bu siyasi tutumla alakalı bir adım. Büyükelçiyi geri çekmeye neden olan siyasi şartlar ortadan kalkınca elçimiz geri dönecek, Türkiye Büyükelçisi için de kapılaraçılacak" şeklinde cevap verdi.
Avrupa ile doğrudan diyalogların başlama vakti geldiğini belirten Fehmi, "Ziyaretlerinöncelikli hedefi, Mısır-Avrupa ilişkilerini aktifleştirip yol haritasının uygulanma aşaması konusundaki gelişmeleri onlara aktarmak" ifadesini kullandı.
Fehmi, görüşmelerde, ortak bölgesel konular, Ortadoğu'da barış süreci, Nil suyununpaylaşımı ve Akdeniz'de iş birliği meselelerinin ele alınacağını bildirdi. Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi'nin, İtalya, Almanya ve Hollanda'yı kapsayan Avrupa ziyaretinin5 gün sürmesi planlanıyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, 23 Kasım'da Türkiye'nin Kahire Büyükelçisinin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırmıştı. TürkiyeDışişleri Bakanlığı da aynı gün Türkiye-Mısır ilişkilerinin maslahatgüzar düzeyine indirildiğinive Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin'in "istenmeyen adam" ilan edildiğini duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...