Mısır, diktatörü tahliye ediyor

Mısır, diktatörü tahliye ediyor

DÜNYA Haberleri

2011 yılında binlerce kişiyi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapisle yargılanan devrik diktatör Hüsnü Mübarek bütün suçlardan beraat etti.

Mısır artık tam manasıyla Arap Baharı öncesine döndü. Askeri yönetim, ülkenin ilk demokratik yolla seçilen lideri Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyelerini hapse atarken, 2011'de Arap Baharı'nda devrilen eski Mısır cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i serbest bırakıyor. 2011 yılındaki ayaklanma hareketi sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlanana Mübarek'e verilen ömür boyu hapis temyizde reddedilince eski lider hakkında sadece yolsuzluk suçlamaları kalmıştı. Mübarek bu suçlamalardan da beraat edince tahliyesi önünde engel kalmadı. Avukatı Mübarek'in bugün serbest kalabileceğini söyledi. Öte yandan Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii hakkında, "şiddete ve öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında 15 gün ihtiyati hapis kararı verdi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi Basın Danışmanı Murad Muhammed Ali ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Safvet Hicazi ile beraber, gözaltına alınan üst düzey İhvan yetkilisinin sayısı 35'e yükseldi. Darbenin gerçekleştiği 3 Temmuz'dan bu yana gözaltına alınanların sayısı 290'a ulaştı. nbsp;

"MÜBAREK SERBEST KALACAK" DEMİŞTİK!
Gazeteniz Türkiye, 3 Ağustos 2011 tarihinde Mübarek ile ilgili yaptığı haberde , "Affa uğrayabilir" başlığını kullanmış ve "Mısır'ın devrik diktatörü, askerî konseyin istemesi halinde affedilecek" demiştik.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...