Mısır Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret

/ Kaynak: AA
Mısır Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve beraberindeki heyet, İsrail'in saldırısı altında olan Gazze'yi ziyaret etti. Hastanede yaralıları ziyaret eden Kandil, "Filistin, İslam ümmetinin kalbidir. Eğer kalp hasta olursa, vücut sıhhat bulamaz" dedi. Kandil'in saldırıda ölen bir çocuğu öpmesi böyle görüntülendi.

Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve beraberindeki heyet, İsrail'in saldırısı altında olan Gazze'yi ziyaret etti. nbsp;Kandil'e, Mısır Sosyal İşler Bakanı Necva Halil, İstihbarat Müdürü Rafet Şihate, Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Bakinam Şerkavi eşlik ediyor. nbsp;Kandil, ilk olarak Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Haniye ile beraber İsrail saldırılarında yaralananları Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde ziyaret etti. nbsp;Kandil, hastanede yaptığı açıklamada "Mısır devriminin, Filistin'in bağımsızlığını kazanana kadar onlarla beraber olduğu" mesajını verdi. nbsp;"Bugün Gazze'de yaşananlar karşısında sessiz kalınamaz" ifadelerini kullanan Kandil, Filistin'in ümmetin kalbi olduğunu ve kalbin hasta olması halinde vücudun sıhhat bulamayacağını ifade etti. nbsp;

İSRAİL ZİYARET SIRASINDA DA SALDIRDI
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in ziyareti esnasında da devam etti. nbsp;Kandil'in Gazze'yi ziyareti esnasında İsrail'in farklı bir yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 1 Filistinli öldü, 3 kişi de yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...