Mimarın çılgın hayali! Okyanustaki çöplerden suni ada yapacak

Düzenleyen:
Mimarın çılgın hayali! Okyanustaki çöplerden suni ada yapacak

DÜNYA Haberleri

Mimar Margot Krasojevic, okyanustaki çöplerden suni bir ada yaparak kurtulmayı planlıyor. Adaya ilk ziyaretçilerin 2025 yılında kabul edilmesi bekleniyor

Mimar Margot Krasojevic, okyanustaki çöplerden kurtulmak ve küresel ısınmanın zararlarını en aza indirmek için parlak bir çözüm yolu buldu: Çöplerden yüzer bir suni ada yapmak.

2025'TE ZİYARETE AÇILACAK

Geri Dönüştürülmüş Okyanus Plastiği Tatil Yeri isimli ada, Avustralya’ya ait Cocos (Keeling) Adaları açıklarına inşa edilecek. Adanın 2025’te ziyaretçi kabul etmesi planlanıyor. Geçen çöp torbalara doldurulacak ve ekstra yürüyüş yolları oluşturmak için kumla kaplanacak.

 ADAYA OTEL İNŞA EDİLECEK

Ada, toplanan çöplerle sürekli genişleyecek tarzda inşa edilecek. Ne kadar çok çöp toplanırsa ada o kadar çok büyüyecek. Adanın yapımı tamamlandıktan sonra üzerine bir otel inşa edilecek. Duşta güneş enerjisi kullanılarak tesise pompalanan filtrelenmiş ve damıtılmış deniz suyu kullanılacak.

DESTEK MADEN ŞİRKETİNDEN

Krasojevic'in projesini, Güney Afrika’daki bir maden şirketi destekliyor. Şirket bu desteği, madencilik yapılırken ortaya çıkan muazzam miktardaki zehirli atıklardan dolayı kirliliğin yönetilmesi ve ekosisteme katkıda bulunmak için veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...