Millet aç onlar heykel derdinde

Düzenleyen:
Millet aç onlar heykel derdinde

DÜNYA Haberleri

Hindistan’da Özgürlük Heykeli’nin iki katı uzunluğundaki heykelin 530 milyon dolarlık maliyeti halkı kızdırdı.

Nüfusun büyük bir kesimi yoksullukla mücadele eden Hindistan, XVII. yüzyılda yaşamış Hindu Kral Chhatrapati Shivaji için dünyanın en uzun heykelinin yapımına başladı. 192 metreyi aşması planlanan heykel, ABD’deki Özgürlük Heykeli’nin iki katı büyüklükte olacak. Mumbai’nin batı sahilindeki bir adaya dikilecek heykelin 530 milyon dolarlık maliyeti tepkilere yol açtı. Hintliler, bütçenin eğitim ve altyapıya harcanmasını istiyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi iki yıl önce de Hindistan’ın bağımsızlık kahramanlarından Sardar Vallabbhai Patel için Gujarat eyaletinde 368 milyon dolara mal olan 182 metre boyunda bir heykel dikmişti.

Modi, heykelin temel atma töreninde “Zamanında devleti en iyi şekilde yöneten Shivaji, bizim için yol göstericidir. Karakterinin pek çok yönü bize ilham veriyor” diye konuştu. Shivaji’nin ismi, hâlihazırda kentin tren istasyonu ve havalimanına da verilmiş durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...