Miçotakis'ten Erdoğan ve Putin çıkışı: Başka bir hükümet istediklerini gizlemiyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Kathimerini
Miçotakis'ten Erdoğan ve Putin çıkışı: Başka bir hükümet istediklerini gizlemiyorlar

DÜNYA Haberleri  / Kathimerini

Son dönemde dinleme skandalı ile gündemde olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile ilgili açıklamalarını sürdürüyor. İstifası istenen Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili konuştu ve "Erdoğan ile Putin Yunanistan'da başka bir hükümet istediklerini gizlemiyor" ifadelerini kullandı.

Son aylarda Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlik, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları ile tırmanmaya devam ediyor. Ege ve Akdeniz'de yaşanan gerginliğin üzerine Yunanistan'ın göçmen politikası ve adeta Türkiye'yi BM'ye şikayet etmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta kapıları Miçotakis'e kapattı. Erdoğan, F-16'lar konusunda Türkiye'yi ABD'ye kötüleyen Yunanistan'a tepki göstererek "Bundan sonra benim için Miçotakis diye birisi yok" dedi.

Ankara-Atina arasındaki gerginlik ile birlikte Yunanistan'da yaşanan telekulak skandalı ülkeyi çalkaladı, halk ve muhalefet istifa için bastırmaya devam ediyor. Yunanistan'da yapılan güncel kamuoyu araştırması ise Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetine halk desteğinin azaldığını ortaya koydu.

MİÇOTAKİS'TEN RUSYA VE TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Tüm bu gelişmelerin ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yunanistan'da yönetimin değişmesini isteyeceğini öne sürdü.

"BAŞKA HÜKÜMET İSTEDİKLERİNİ GİZLEMİYORLAR"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde Kiev'in yanında yer alan Yunanistan'ın, Moskova'nın hedefinde olduğunu iddia eden Miçotakis, "Erdoğan ve Putin, Yunanistan'da başka bir hükümet istediklerini gizlemiyor" ifadesini kullandı.

Göç konusuna da değinen Miçotakis, Türkiye ile karşılıklı suçlamalar hatırlatıldığında, "Hiçbir manevra tutumumuzu değiştirmez. Masumları kurtarıyoruz, sınırlarımızı koruyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Kathimerini
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...