Mescid-i Aksa'da gergin Cuma

/ Kaynak: AA
Mescid-i Aksa'da gergin Cuma

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail güvenlik güçleri, 50 yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılmalarına bu hafta da izin vermedi.

İsrail güvenlik güçleri, 50 yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılmalarına bu hafta da izin vermedi. nbsp;
Sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan İsrail güvenlik güçleri, son üç haftadır yürürlü kte olan uygulamayı bu hafta da devam ettirerek, 50 yaş altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine engel oldu. Yasak nedeniyle çok sayıda Filistinli, eski şehrin sınırları dışındaki sokaklarda ve polis barikatlarının arkasında topluca Cuma namazı kıldı.
Mescid-i Aksa'nın kapılarından Nazır kapısına giden yolda, Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptırdığı sebilin önüne barikat kuran İsrail polisiyle Filistinliler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.
İsrail güvenlik güçleri, yabancıların geçişi serbest olmas ına rağmen yabancı ülke vatandaşlarının da Nazır kapısına giden yoldan geçi şlerine izin vermeyerek, geçmek isteyen yabancılara da zor kullandı.
Mescid-i Aksa'nın başta Pamukçular kapısı olmak üzere çok sayıda kapısı, Cuma namazı süresince giriş çıkışlara kapatıldı. Kısıtlama nedeniyle Mescid-i Aksa içinde bulunan en büyük iki mescitten Ömer ve Mervan mescitleri ile kadınların Cuma günleri namaz kıldığı Kubbetu's-Sahra kısmen doldu.
Namazın ardından cemaat olaysız dağıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...