Mescid-i Aksa sakinleri için iftar yemeği

/ Kaynak: AA
Mescid-i Aksa sakinleri için iftar yemeği

DÜNYA Haberleri  / AA

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara 70 bin kişilik iftar ve sahur yemeği vereceğini duyurdu.

nbsp;


El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu Müdürü Emir el-Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verilecek iftar ve sahur yemeklerinin maliyetinin 250 bin dolar olduğunu ve yemeklerin birkaç gönüllü genç tarafından dağıtılacağını ifade etti.

Yardımların ''yeşil hat'' içinden geldiğini belirten Hatip, Türkiye'den de ''Mirasımız Derneği, Yardımeli Derneği, Cansuyu Derneği'' gibi yardım kuruluşlarından destek aldıklarını belirtti.

Hatip, cuma günü iftara yoğun katılım beklediklerini de bildirdi.

İsrailliler, Batı Şeria'nın kuzeyinde İsrail'i Batı Şeria'dan ayıran bu sınırı ''Yeşil hat'' olarak, Filistin halkı ise bu bölgeyi ''1948'de işgal edilmiş topraklar'' kısaca ''1948 toprakları'' diye adlandırıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...