Mescid-i Aksa elden gidiyor

Düzenleyen:
Mescid-i Aksa elden gidiyor

DÜNYA Haberleri

İsrail’in Mescid-i Aksa’nın kapılarına metal arama dedektörleri koyarak girişe izin vermesinin 5. gününde gerilim tırmandı.

Kudüs’te Fanatik Yahudiler, El-Esbat Kapısı yakınlarında yatsı namazından sonra İsrail polisi eşliğinde Filistinlilere saldırdı. Onlarca kişinin zarar gördüğü saldırıda, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de yaralandı. İsrail polisi dün de Mescid-i Aksa’da öğle namazı kılanlara baskın düzenledi; 2 kişiyi tutukladı. Zulme tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez “Tarihte peygamber katledenler o büyük peygamberlerin içinde bulunduğu o büyük mabedi bir hapishaneye dönüştürdü.  2 sene önce El-Halil Camii’ne girerken yaşadığım acıyı ve ızdırabı hâlâ bütün iliklerime kadar hissediyorum” dedi. İsrail, Mescid-i Aksa'nın yönetimini Müslümanlardan alarak kendine bağlamak istiyor. Nihai hedef ise, camiyi tamamen kapatmak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...