Mesai sadece 4 gün! Suudi Arabistan hafta sonu tatilini 3 güne çıkarmayı planlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mesai sadece 4 gün! Suudi Arabistan hafta sonu tatilini 3 güne çıkarmayı planlıyor

DÜNYA Haberleri

Haftalık çalışma saatlerinde düzenleme yapmaya hazırlanan Suudi Arabistan, hafta sonu tatilini üç güne çıkarmayı planlıyor. Yakın dönemde İngiltere'de gerçekleştirilen 'dünyanın en büyük 4 günlük çalışma haftası' deneyinin başarılı olduğu, herkesin bu çalışma düzeninden memnun kaldığı açıklanmıştı.

Koronavirüs döneminde 'uzaktan çalışma' sistemine geçen pek çok ülke çalışma saatlerinde düzenlemeye gitmiş, haftalık mesai saatlerinde kısıtlamalar gündeme gelmişti. Birçok Avrupa ülkesi ve ABD, saatlerde azaltmaya giderken son olarak Güney Kore'den tam tersi bir hamle gelmiş ve haftalık çalışma saatinin 69'a çıkarılması önerilmişti. Konuya dair yeni bir iddia ise Suudi Arabistan'dan geldi.

Günlük Arapça yayın yapan El Medine gazetesinin haberine göre; Suudi Arabistan İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı, hafta sonu tatilini üç güne çıkarmayı düşünüyor. Sosyal medyada konuyla ilgili sorulan soruya cevap veren Bakanlık, daha fazla istihdam oluşturmak ve ülkeyi hem yerel hem de uluslararası yatırımcılara daha cazip kılmak için şu anda çalışma sistemi ve kuralları gözden geçirdiklerini belirtti.

İŞ GÜNÜ SAYISI 4'E DÜŞÜRÜLEBİLİR

Suudi Arabistan gazetesi, bu kapsamda haftalık iş günü sayısının 4'e düşürülmesinin de planlar arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca yeni çalışma sisteminin bir taslağının kamuoyunun yorumlaması için bir anket platformuna konduğu da bildirildi.

BAE 2022'DE İŞ GÜNÜNÜ 4,5 GÜNE DÜŞÜRMÜŞTÜ

Diğer yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Gulf News, Umman'ın da aynı konuyu değerlendirdiğini hatırlattı. BAE, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nde yer alıp da izin günü sayısını artıran ilk ülke olmuştu. 1 Ocak 2022'den itibaren haftalık iş günü sayısı 4,5 güne düşürülmüştü. 

BAE'de tüm devlet dairelerinde ve çoğu özel şirkette pazartesiden perşembeye kadar 07.30 ile 15.30 arasında, cumaysa 07.30-12.00'de mesai yapılıyor.

Ülkenin en yoğun nüfusa sahip üçüncü kenti Şârika'daysa 1 Ocak 2022'den beri cumartesi ve pazarlarla birlikte cumaları da izin günü sayılıyor. (Independent Türkçe)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...