Merkel ve Putin, icraatlarıyla çelişiyor

Merkel ve Putin, icraatlarıyla çelişiyor

DÜNYA Haberleri

'Gençlerle masaya oturun' çağrısı yapan Merkel'in polisi, 'Gezi eylemcileri'ne sert müdahale etti. Putin'in muhaliflerinin çoğu ise, şu an hapiste.

Gezi Parkı olayları bütün dünyada tartışılmaya devam ediyor. Daha önce "Hukuk devleti anlayışı, güvenlik makamlarının her zaman orantılı ve uygun hareket etmesini gerektirir" açıklaması yapan Almanya BaşbakanıAngela Merkel, bu sefer, "Ülkenin meseleleri gençlerle masaya oturulup görüşülmeli" dedi. nbsp;Gelişmeleri yakından izlediğini belirten Merkel, "Protestoculara karşı şiddet uygulanmamalı. Gösteri hakkı hukukla yönetilen bir ülkenin parçasıdır ve göstericilere hukuki yollarla müdahale edilmelidir. Umarım Türkiye de bunu yapar" diye konuştu. Ancak bunu diyen Merkel, daha birkaç gün önce kendi ülkesinde yapılan Gezi eylemine Alman polisinin yaptığı sert müdahaleyi unuttu. Türkiye'deki gösterilere destek için Essen'de toplanan gruba, polis cop ve biber gazı ile saldırmış; çok sayıda kişiyi de gözaltına almıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise, olaylar konusunda hükümete ve muhalefete diyalog çağrısı yaparken; kendi aleyhine protesto gösterisi yapanlara ağır cezalar istemesi dikkat çekiyor. 6 Mayıs 2012'de Rus lidere karşı düzenlenen bir gösteride polise limon atan Yaroslav G. Belousov adlı protestocu, 12 yıla kadar hapisle yargılanıyor. Putin, Gezi protestoları için önce yorum yapmak istememiş fakat bir süre sonra, "Biz Türkiye'nin, muhalefetle diyalog içerisinde sokak gösterilerine dönüşen ve hiç de kolay olmayan meselenin çözeceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...