Merkel, Neonazi mağdurlarıyla görüştü

Merkel, Neonazi mağdurlarıyla görüştü

DÜNYA Haberleri

Neonazilerin yargılandığı dava 5'inci haftasına girerken, Başbakan Angela Merkel, kurbanların acılı yakınlarını Başbakanlık'ta kabul etti.

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Neonazilerin yargılandığı dava 5'inci haftasına girerken, Başbakan Angela Merkel, kurbanların acılı yakınlarını Başbakanlık'ta kabul etti. Yaklaşık 3,5 saat süren görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Buluşmaya Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi tarafından öldürülenlerin aile üyeleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 45 davetli katıldı. 2004 yılında, Köln'de yoğun olarak Türk işyerlerinin bulunduğu Keup Caddesi'ni hedef alan bombalı saldırıda yaralananlar da Başbakanlık'taki buluşmaya davet edildi. Alman hükümeti tarafından kurban yakınlarına danışmanlık etmesi amacıyla görevlendirilen Barbara John, görüşmede duygusal anlar yaşandığını belirtirken, bugünün unutulmayacak bir buluşma olduğunu kaydetti. Kurban yakınları, yaşadıkları acıların tazeliğini koruduğunu anlatırken, gerçeklerin ortaya çıkarılması ve adaletin yerini bulması taleplerini yinelediler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...