Merkel, Moskova'daki askeri törene katılmayacak

/ Kaynak: AA
Merkel, Moskova'daki askeri törene katılmayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Zafer Günü kutlamalarına katılmayacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, İkinci Dünya Savaşı'nın bitmesi vesilesiyle Moskova'da 9 Mayıs'ta düzenlenecek askeri törene katılmayacağı açıklandı.
Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, 9 Mayıs'ta düzenlenecek kutlamaya katılmayacağını söylediğini bildirdi.
Seibert, Merkel'in Putin'e bir gün sonra Moskova'da Meçhul Asker Anıtı'nda birlikte çelenk koyma teklifinde bulunduğunu, Rusya Devlet Başkanı'nın da bunu kabul ettiğini belirtti.
Seibert, Başbakan Merkel için her iki ülkenin İkinci Dünya Savaşı'nın olduğu yıllarda yaşananları beraber anmasının çok önemli olduğunu kaydetti.
Rusya, 9 Mayıs'ta İkinci Dünya Savaşı Zaferi'nin 70'inci yılını Kızıl Meydan'da askeri törenle kutlayacak.
Alman basınında yer alan iddialara göre, Başbakan Merkel, Moskova'da düzenlenecek askeri törene katılmama kararını, Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmalarda oynadığı rol nedeniyle aldı.
Almanya'nın da aralarında bulunduğu birçok Batılı ülke, Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıları askeri malzeme vererek desteklemekle suçluyor. Rusya hükümeti ise bunu reddediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...