Meksika diken üstünde! Yanardağ patladı, uçuşlar askıya alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’ndan gerçekleşen kül yağışı nedeniyle Puebla Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı. Puebla Sivil Koruma Koordinasyonu, havalimanı ve çevresinde kül yağışının devam edeceğini tahmin ediyor.

Meksika’da yer alan ve son zamanlarda faaliyetlerinde artış görülen Popocatepetl Yanardağı’ndan kül yağdı.

Puebla eyalet valisi Salomon Cespedes, Popocatepetl Yanardağı’nda yaşanan "patlama ve kül çıkışı" sonucu meydana gelen volkanik kül yağışı nedeniyle pistlerde biriken küllerin temizlenmesi için Puebla Uluslararası Havalimanı’nda uçuşların 1 gün süreyle askıya alındığını açıkladı.

Puebla Sivil Koruma Koordinasyonu ise havalimanı ve çevresinde kül yağışının devam etmesinin beklendiğini duyurdu.

YANARDAĞDA YÜZLERCE PATLAMA YAŞANDI

Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (CENAPRED) tarafından yayınlanan günlük rapora göre Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saat içerisinde 3 yeni patlamanın yanı sıra 109 kez gaz ve kül çıkışı meydana geldi.

İhlas Haber Ajansı, bir yılı aşkın süredir faaliyetlerinde artış görülen Popocatepetl Yanardağı’nda sene başından beri meydana gelen patlama sayısının 391’e yükseldiğini aktardı.

Yanardağda 2022 yılı boyunca ise toplam 113 patlama kaydedildi.

GÜNLÜK YAŞAM OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Popocatepetl Yanardağı’ndaki patlamalar ve kül çıkışı nedeniyle Puebla eyaletinin yanı sıra Tlaxcala eyaletinde de kül yağışı kayıtlara geçti.

Kül yağışı nedeniyle Meksika Futbol Ligi ekiplerinden Puebla ve Tijuana arasında oynanması planlanan maç ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...