Meksika'da 'mavi ateş topu' paniğe neden oldu! Yetkililer gerçeği açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Gece saatlerinde Meksika'da gökyüzünü aydınlatan mavi ışık topu paniğe neden oldu. Yetkililer ışık topunun 'göktaşı' olduğunu açıklarken, o anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Meksika'nın kuzeyindeki Nuevo Leon eyaletinin kuzey ve batı kesimlerinde gökyüzüne bakanlar büyük şaşkınlık yaşadı. Havada ilerleyen ve ara sıra parlayan mavi bir ışık adeta geceyi aydınlattı. Bölge halkı, ortaya çıkan ilginç görüntü karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Çok sayıda kişi, olayın görüntülerini cep telefonu kamerasıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı.

YETKİLİLER DURUMU DOĞRULADI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Nuevo Leon Eyaleti Sivil Koruma Kurumu yaptığı açıklamayla sosyal medyada büyük yankı bulan olayı doğruladı. Yetkililer, gökyüzündeki olayın atmosfere girdikten sonra alev alan bir göktaşı olduğunu duyurdu. Ayrıca olay nedeniyle eyalette herhangi bir hasar oluşmadığı ve gökyüzünün Nuevo Leon Özerk Üniversitesi Gözlemevi yetkilileri tarafından sürekli olarak incelendiği bildirildi.

İSTANBUL'DA DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Hava Forum hesabında paylaşılan videoya göre; geçtiğimiz günlerde İstanbul ve çevre illerde de meteor düşüşü gözlemlenmişti. Twitter hesabından yapılan paylaşımda çok net ve parlak bir meteor görülürken, farklı illerden paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları meteorun düşüşü sırasında patlama sesine benzer bir ses duyulduğunu aktarmıştı.

https://twitter.com/HavaForum/status/1650604346470440979

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Hava Forum)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...