Meksika diken üstünde! Popocatepetl Yanardağı bir günde 12 defa patladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Meksika’da yer alan Popocatepetl Yanardağı korkutmaya devam ediyor. Yanardağ'da bugün 12 defa patlama gerçekleşti. Böylelikle 4 ay içinde yaşanan patlama sayısı 308'e yükseldi. Geçen sene ise 113 defa patlama meydana gelmişti.

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (CENAPRED), yanardağda son 24 saatte 12 yeni patlama gerçekleştiğini, 199 defa de gaz ve kül çıkışı kaydedildiğini duyurdu. Dağın ağzından çıkan küllerin rüzgarın etkisiyle doğu ve güneydoğu yönlerine doğru yayıldığı bildirildi.

KAMERALAR PATLAMA ANINI KAYDETTİ

Yanardağın hemen güneydoğusunda yer alan Atlixco şehrinde kül yağışı meydana geldiği ifade edildi. Patlama sırasında çıkan şok dalgası ise yanardağı izleyen kameralar tarafından anbean kayıt altına alındı.

YETKİLİLER UYARDI

Yetkililer, Popocatepetl’daki patlayıcı faaliyetin orta ölçekte devam edeceğini belirterek, yanardağın kraterinden uzak durulması konusunda uyarıda bulundu. 

DÖRT AYDA 308'İNCİ PATLAMA 

Popocatepetl Yanardağı’nda hemen hemen her gün patlamalar yaşanıyor. Yanardağ'da bu yıl içerisinde 308 patlama gerçekleşti. Geçen yıl ise 113 patlama yaşanmıştı.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...