'Mekke'de devrilen vinç hatalı yerleştirildi'

'Mekke'de devrilen vinç hatalı yerleştirildi'

DÜNYA Haberleri

Mekke'de meydana gelen vinç kazasında 110 hacı adayı yaşamını yitirirken, kazayla ilgili ön soruşturmanın tamamlandığı öğrenildi.

Milyonlarca hacı adayının hac görevini yerine getirdiği sırada, Mekke'de fırtına nedeniyle vinç devrildi. Kaza sonucu 110 hacı adayı yaşamını yitirdi. Olayın ardından Suudi Arabistan'da başlatılan ön soruşturma noktalandı. Buna göre, vefat eden kişi başına 266 bin dolar tazminat ödenecek. Diğer yaralılara ise bunun yarısı kadar tazminat ödenmesine karar verildi. Ön soruşturmaya göre, devrilen vincin hatalı bir şekilde yerleştirildiği ve kullanımı sırasında talimatlara uyulmadığı ortaya çıktı. Soruşturma raporuna göre, ana yüklenici firma kazadan birinci derece sorumlu tutuldu. Ayrıca, kazada vefat edenlerin ailesinden ikişer kişinin Kral Selman'ın özel misafiri olarak hacca davet edileceği açıklandı. (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...