Medvedev: Avrupalılar yakında gazın bin metreküpüne 2 bin euro ödeyecek

Düzenleyen:
Medvedev: Avrupalılar yakında gazın bin metreküpüne 2 bin euro ödeyecek

DÜNYA Haberleri

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Almanya'nın Nord Stream 2 gaz boru hattının onaylanmasının sürecini durdurduğunu bildirmesinin ardından Avrupalıların 1.000 metreküp doğal gaz için 2 bin euro ödeyeceklerini duyurdu.

Rusya-Ukrayna krizi tırmanmaya devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçı bölgeler yani Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı tanımasının ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz konuya ilişkin  "Rusya'nın son adımları sonrasında Kuzey Akım 2'nin lisanslandırılması süreci ilerleyemez." ifadelerini  kullanmıştı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev ise Almanya'nın bu hamlesi sonrası konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.Medvedev şunları kaydetti:

'2 BİN EURO ÖDEYECEKLER'

"Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının lisanslandırılması sürecini durdurma kararına dikkat çeken Medvedev, "Peki. Avrupalıların çok yakında 1000 metreküp doğal gaz için 2 bin euro ödeyecekleri yeni cesur dünyaya hoş geldiniz!"

 

Medvedev: Avrupalılar yakında gazın bin metreküpüne 2 bin euro ödeyecek

ALMANYA BAŞBAKANI NE DEMİŞTİ?

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Vladimir Putin'in imzaladığı kararın ardından açıklama yapmış ve Rusya'nın ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararının uluslararası yasaların ciddi bir ihlali olduğunu vurgulamıştı. Almanya Başbakanı, "Kuzey Akım 2'ye ilişkin durumu gözden geçirmemiz gerekli. Rusya'nın son adımları sonrasında Kuzey Akım 2'nin lisanslandırılması süreci ilerleyemez." ifadesini kullanmıştı.

Gaz ithalatlarını çeşitlendirmeye devam edeceklerini belirten Scholz ayrıca, Rusya'yı daha fazla yaptırım uygulanabileceği konusunda uyarmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...