'Meclisin reddedeceği bir kabineyi sunmak akıllıca olmaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Meclisin reddedeceği bir kabineyi sunmak akıllıca olmaz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı İbadi, parlamentodan teknokratlar hükümetine karşı tutumunu açıkça belirlemesini isteyerek, "Meclis tarafından reddedilecek bir kabineyi sunmak akıllıca olmaz." dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, parlamentodan teknokratlar hükümetine karşı tutumunu açıkça belirlemesini isteyerek, "Meclis tarafından reddedilecek bir kabineyi sunmak akıllıca olmaz." dedi.

İbadi, katıldığı devlet televizyonundaki bir programda, Bağdat'taki güvenliğin korunması için güvenlik güçlerinin teyakkuz durumunda olduğunu, bu durumun cephede DAEŞ'e karşı yürütülen savaşı etkilediğini belirterek, halkın ve siyasi grupların güvenlik güçlerinin yükünü azaltmasını istedi.

Irak'ta kabine revizyonuyla siyasi ve ekonomik reformlar yapacağı taahhüdünde bulunan İbadi, reformların aynı zamanda ortak sorumluluk olduğunu kaydetti.

"Yaklaşık 1 buçuk ay önce kabine revizyonu isteğimi Irak halkına arz ettim ve parlamentodan söz konusu değişim için dayanışma talebinde bulundum. Ancak siyasal gruplar, yeni kabine için bakanları kendilerinin belirlemesinde ısrar etti" diyen İbadi, parlamentoya şu çağrıda bulundu:

"Parlamentonun teknokratlar hükümetinin siyasi partilerin içinden veya dışından kurulması gerektiğiyle ilgili tutumunu açıkça belirlemesi gerekiyor. Meclis tarafından reddedilecek bir kabineyi sunmak akıllıca olmaz."

İbadi, "Halihazırdaki kriz siyasi krizidir. Bu krizin siyasi güçlerle uzlaşı yoluyla çözülmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...