Malta bütçe krizini AB vatandaşlığı satarak aşacak

Malta bütçe krizini AB vatandaşlığı satarak aşacak

DÜNYA Haberleri

Avrupa Briliği'nin en küçük üyelerinden Malta, bütçe krizini aşmak için AB vatandaşlığını 650 bin euro karşılığında satışa çıkardı.

Ekonomik krizden hâlâ çıkamayan Avrupa Birliği üyeleri bütçe açıklarını kapatmak için son derece cazip AB vatandaşlığını satışa çıkardı. AB'nin en küçük üyelerinden Malta, 650 bin Euro karşılığı vatandaşlık satışını onaylayan kanunu önceki gün meclisinden geçirdi. Malta cumhurbaşkanının kanunu imzalaması durumunda ilk yıl vatandaşlık satışından 30 milyon Euro gelir elde edilmesi bekleniyor. Kanunun tam olarak işlemesi durumunda yıllık gelirin 300 milyon Euro'ya kadar çıkabileceği düşünülüyor. Malta mezkur kanunla zenginleri ve yatırımcıları ülkeye çekerek bütçe açığını küçültmeyi hedefliyor. Malta vatandaşlığını satın alanlar ise AB'nin 28 üyesinde her türlü ikamet, çalışma hakkı ve sosyal haklardan faydalanma hakkına sahip olacak. Kanun, muhalefetin sert tepkisini çekti. Hükümeti 'Avrupalılığı anlamamakla' itham eden partilerin yanı sıra Brüksel'e şikayet edenler de var. Ancak Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD) kararlarını emsal göstererek her üye ülkenin vatandaşlığını nasıl vereceğine kendisinin karar vermeye yetkili olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...