Maliki El Kaide'ye karşı Obama'dan yardım istedi

Maliki El Kaide'ye karşı Obama'dan yardım istedi

DÜNYA Haberleri

Maliki'nin, Amerikan yönetiminden F-16 uçakları, Apaçi helikopteri ve Hellfire füzeleri ile istihbari destek istediği iddia ediliyor

Irak'ta sadece Ekim ayında 979 kişinin hayatını kaybetmesiyle doruğa çıkan şiddet olayları Başbakan Nuri el-Maliki'nin ABD ziyaretine damga vurdu. El-Maliki, Irak'taki Amerikan askeri varlığına 2011'de son veren ABD Başkanı Barack Obama'dan El Kaide kaynaklı terör saldırılarına karşı yardım istedi. Görüşme hakkında New York Times gazetesine konuşan kaynaklara göre, el-Maliki Batı Irak'ta kamplar, eğitim tesisleri kuran ve varlığını giderek artıran El Kaide'ye karşı F-16 savaş uçakları, Apaçi taarruz helikopterleri ile Hellfire füzeleri istedi. Irak başbakanının ayrıca başta insansız hava araçları olmak üzere istihbarat desteği istediği de öne sürüldü. Obama'nın ise nbsp;el-Maliki'den ülkede daha fazla demokratik katılım sağlamasını istediği belirtildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...