Maldivler çöplüğe döndü

Maldivler çöplüğe döndü

DÜNYA Haberleri

Birçok insanın tatil rüyasını süsleyen ve her yıl 750 bine yakın turistin ziyaret ettiği Maldivler'de turistlerin bıraktığı çöpler sebebiyle tehlike çanları çalmaya başladı.

1200 adasıyla dünyada en çok tercih edilen turizm destinasyonlarından biri olan Maldivler, çöp problemi yaşamaya başladı. Maldivler'e gelen turist sayısının sürekli artması üzerine, çöpler günlük olarak Thilafushi'ye gemi ile taşınmaya başladı. Burada çeşitlerine göre ayrılan çöpler, adanın çevresindeki değişik bölgelere gönderiliyor. Ancak artan turist sayısıyla birlikte çöplerin de artması üzerine yetkililer bu problemle baş edemez oldu.Bir turistin günlük olarak 3.5 kilo çöp bıraktığı adadan her gün 330 ton çöp toplanıyor. 200 kişinin yaşadığı Thilafushi adası, deniz seviyesinden bir metre yukarıda bulunuyor. İçinde cıva, kurşun ve kadmium gibi zehirli madde içeren ağır metallerin bulunduğu çöplerin denize karışma tehlikesi bulunuyor. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...