Malcolm X cinayetinde beraat: Adalet 55 sene geç geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Malcolm X cinayetinde beraat: Adalet 55 sene geç geldi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD'de insan hakları savunucusu Malcolm X, 1965 senesinde vahşi bir suikasta kurban gitmiş, ölümüyle ilgili olarak Muhammed Abdülaziz (83) ve Halil İslam mahkûm edilip hapse atılmıştı. New York Yüksek Mahkemesi mahkûmiyetten 55 sene sonra Kasım 2021’de iki şahsın suçsuz olduğuna ve beraatlerine karar verdi.

Halil İslam 2009'da hayata gözlerini yumduğu için beraat kararını göremezken, onun gibi suçsuz yere 20 sene hapis yatan Abdülaziz, karar sonrası ilk kez konuştu. ABC News televizyonunda Nightline programı sunucusu Byron Pitts’e konuşan Abdülaziz, “Hapiste ilk 19 ay hücrede tek başıma tutuldum. Herkes suçsuz olduğumu biliyordu. Bu yüzden hiç tehdide maruz kalmadım” dedi.

YAŞADIKLARI BELGESEL OLDU

Abdülaziz’in açıklamaları televizyonda, ABD’de siyahların yaşadıkları tecrübeleri anlatan Soul of Nation (Milletin Ruhu) dizi belgeselinde 3 Şubat akşamı yayımlanacak.

Malcolm X cinayetinde beraat: Adalet 55 sene geç geldiYargılandığında henüz 26 yaşında olan Aziz, Kasım ayında aklandı.

 

 "20 SENEM BEN VE AİLEMDEN ÇALINDI"

Abdülaziz, 1985’te şartlı olarak hapishaneden tahliye edildi ama mahkûmiyeti geçen sene kasım ayına kadar kalkmadı. 26 yaşında girdiği hapisten 46 yaşında çıktığını belirten Abdülaziz, “Onlarca sene katil damgasıyla yaşadım. 20 senem ben ve ailemden çalındı. Mahkûmiyetin bana verdiği zararları hiçbir şey gideremez” dedi. Abdülaziz, New York eyaletine karşı tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Malcolm X cinayetinde beraat: Adalet 55 sene geç geldiİnsan hakları savunucusu Malcolm X, 1965 senesinde suikast sonucu öldürülmüştü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...