Makedonya'da iki taraf da zafer ilan etti

Makedonya'da iki taraf da zafer ilan etti

DÜNYA Haberleri

Makedonya'da yapılan erken genel seçimlerde oyların yüzde 90'ının sayımı tamamlandı.

Makedonya'da dün yapılan erken genel seçimde, oyların yüzde 90'ının sayımı tamamlanırken seçim sonuçlarındaki belirsizlik devam ediyor. Devlet Seçim Komisyonunun (DIK) açıkladığı verilere göre, sağ eğilimli İç Makedonya Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi öncülüğündeki ittifak oyların yüzde 38,27'sini alırken Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki ittifak yüzde 36,33 oy kazandı. Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) yüzde 7,41,seçimlere ilk kez katılan bir başka Arnavut siyasi partisi BESA Hareketi iseyüzde 4,88 oy aldı.

Salt çoğunluk sağlanamadı

Mevcut sonuçlara göre, hiçbir siyasi parti ve ittifak 123 sandalyelimecliste salt çoğunluğa sahip olamadı. Seçim sonuçlarına ilişkin belirsizliğin devam etmesi nedeniyle hem VMRO-DPMNE hem de SDSM liderleri zafer ilan etti. VMRO-DPMNE Genel Başkanı Nikola Gruevski, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, erken genel seçimi partisinin öncülüğündeki ittifakın kazandığını ileri sürerek “Seçimleri kazandığımız ve kaybettiğimiz tümbelediyelerdeki seçmenlere teşekkür ediyoruz. Onların oyu olmadan bu galibiyete ulaşamazdık” dedi.

Makedonya'da yeniden demokratik ve güvenilir bir seçimin yapıldığınıve vatandaşların özgür bir şekilde oy kullandığını kaydeden Gruevski, "Makedonya'da koalisyonun ve hükümetin kurulma zamanı. Kriz kesinlikle sona ermeli ve Makedonya ilerlemeli. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda bu bizim ana hedefimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Oyların sayımının sabah saatlerinde tamamlanması ve resmi olmayan ilksonuçların gün içinde açıklanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...