Mahkemede şok iddia: Atkinson 33 saniye elektrik verilerek öldürüldü

Düzenleyen:
Mahkemede şok iddia: Atkinson 33 saniye elektrik verilerek öldürüldü

DÜNYA Haberleri

1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'de de forma giyen eski İngiliz futbolcu Dalian Atkinson, 15 Ağustos 2016'da komşularının şikayeti üzerine eve gelen polise direnmiş, yapılan müdahale sonrasında hayatını kaybetmişti. Atkinson’ın şok silahıyla bir seferde 33 saniye elektrik verilerek öldürüldüğünü iddia edildi.

HABER MERKEZİ

1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'de de forma giyen eski İngiliz futbolcu Dalian Atkinson, 15 Ağustos 2016'da komşularının şikayeti üzerine eve gelen polise direnmiş, yapılan müdahale sonrasında hayatını kaybetmişti. Polis memuru Benjamin Monk (42) cinayetle suçlanıyor. İş arkadaşı Mary Bettley-Smith (31) de saldırıya dahil olmakla itham ediliyor. Bugün Birmingham Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada savcı Alexandra Healy, Atkinson’ın şok silahıyla bir seferde 33 saniye elektrik verilerek öldürüldüğünü iddia etti. Bu, kanuni limit olan tek seferde azami beş saniyelik iznin altı katından bile daha fazla. Atkinson’ın son senelerinde kalp, yüksek tansiyon ve ileri derecede böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık problemleri içinde olduğunu ifade eden savcı, polisin müdahalesinin meşru müdafaa olmadığını, tamamen öldürme ya da bedene ciddi şekilde zarar verme gayesiyle yapıldığını savundu. İddiaya göre Monk, baygın halde yere düştükten sonra da Atkinson’ın kafasına iki kere tekmeyle vurdu, Bettley-Smith de birkaç cop darbesi indirdi. İki polis memuru da iddiaları reddetti. Dava devam ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...