Madagaskar'da Veba salgını, 20 ölü

Madagaskar'da Veba salgını, 20 ölü

DÜNYA Haberleri

Hint Okyanusu'nda yer alan ada ülkesi Madagaskar'da hıyarcıklı veba nedeniyle 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Madagaskar'da bir köyde ortaya çıkan hıyarcıklı veba salgınında 20 kişi öldü. BBC'nin haberine göre, ülkenin kuzeybatısındaki Mandritsara kenti yakınındaki köyde, geçen hafta 20 kişi hıyarcıklı vebadan yaşamını yitirdi. Madagaskar Pastör Enstitüsü, yapılan testlerin köylülerin, hıyarcıklı vebadan öldüğünü doğruladığını açıkladı. Enstitü, hastalığın, 2009 yılındaki darbeden sonra yaşam standartlarının düştüğü kentler ve kasabalara yayılmasından endişe edildiğini bildirdi. Hastalık insanlara, genellikle farelerde bulunan pireler yoluyla bulaşıyor. Kara Ölüm olarak da bilinen hıyarcıklı vebanın, Orta Çağ'da Avrupa'da 25 milyon insanın yaşamını yitirmesine neden olduğu biliniyor. Madagaskar'da geçen yıl 60 kişi vebadan ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...